Zapečené uzenina s hříbky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 63 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 544 mg
- Vláknina 4710 mg
- Vitamín A 4710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme cibule, hříbky, rajčata. Vše pokrájíme na plátky. Silnější párky (nepo špekáčky) rozkrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla s olejem, cibuli zpěníme. Přidáme hříbky, krátce orestujeme. Poté houby osolíme, posypeme drceným kmínem a opepříme. Zapékací mísu vytřeme máslem (2 lžíce), na dno poklademe plátky uzeniny. Na ně rozložíme houby s cibuli i omastkem, nakonec plátky rajčat, mírně osolíme a ochutíme pepřem. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme přibližně 20 minut. Uzeninu s hříbky podáváme teplé.