Nákyp ze zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 600 g Květák
  • 70 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 160 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Kapary
  • 1.5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 982.2 mg
  • Vláknina 14557.9 mg
  • Vitamín A 14557.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 212 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici a květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Česnek rozdrtíme, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, sýry nastrouháme a promícháme se strouhankou, kapary a naložený pepř necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi zpěníme česnek s papričkou, přimícháme brokolici s květákem, sůl, pepř a asi 1 minutu smažíme. Poté zalijeme vroucí vodou a dusíme na prudkém plameni, až je zelenina měkká. Zeleninu stáhneme ze sporáku a vmícháme pepř a kapary. Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme, až se sýry rozpustí.

Komentáře k receptu