Gruzínské kuře čachochbili
Suroviny
- 600 g Rýže dušená
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Kuře
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 44 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 188.4 mg
- Draslík 850.1 mg
- Vláknina 8292.3 mg
- Vitamín A 8292.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozsekáme na čtvrtky a v kastrole na rozpáleném oleji je ze všech stran prudce opečeme. Kuře pak osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, cukr a prolisovaný česnek, zakryjeme poklicí a dusíme 35-40 minut.
-
2
Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, čtvrtky rajčat a dusíme doměkka.
-
3
Kuřecí čtvrtky na talířích posypeme sekaným koprem a podáváme je s dušenou rýží.