Gruzínské kuře čachochbili

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 188.4 mg
  • Draslík 850.1 mg
  • Vláknina 8292.3 mg
  • Vitamín A 8292.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozsekáme na čtvrtky a v kastrole na rozpáleném oleji je ze všech stran prudce opečeme. Kuře pak osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, cukr a prolisovaný česnek, zakryjeme poklicí a dusíme 35-40 minut.

  • 2

    Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, čtvrtky rajčat a dusíme doměkka.

  • 3

    Kuřecí čtvrtky na talířích posypeme sekaným koprem a podáváme je s dušenou rýží.

Komentáře k receptu