Slepice v brusinkové omáčce po azerbájdžánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 96 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 529.4 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou opranou půlku větší slepice uvaříme v osolené vodě doměkka, to trvá asi 1,5-2 hodiny. Vývar slijeme a přecedíme, maso rozdělíme na úhledné díly.
-
2
Potom do hrnce dáme oprané hrozinky a lehce podrcené brusinky, zalijeme horkým přecezeným vývarem tak, aby byly potopeny, přidáme cukr a zakryté poklicí vaříme 10 minut.
-
3
Po pěti minutách vaření vlijeme do omáčky lžičku škrobu, rozmíchaného v červeném víně.
-
4
Porce vařené slepice urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.