Kuře na smetaně po rusku
Suroviny
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 150 ml Voda pitná
- 150 ml Zakysaná smetana
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 kg Kuře
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 46 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 547.9 mg
- Vláknina 2241.5 mg
- Vitamín A 2241.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.
-
2
Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.
-
3
Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.
-
4
Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.