Běloruská kopýtka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1226.9 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto.
-
2
Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme.
-
3
Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou.
-
4
Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou.