Tatarské Azu s pastýřským salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 50 g Kečup
  • 60 g Okurky nakládané
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 ks Feferony
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 936.3 mg
  • Vláknina 6331.5 mg
  • Vitamín A 6331.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.

  • 2

    Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.

  • 3

    Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  • 4

    Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.

Komentáře k receptu