Tatarské Azu s pastýřským salátem
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 50 g Kečup
- 60 g Okurky nakládané
- 50 g Sádlo škvařené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Žemle tuková
- 2 ks Feferony
- 3 ks Paprika zelená
- 1 ks Okurka salátová
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 18 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 64.7 mg
- Draslík 936.3 mg
- Vláknina 6331.5 mg
- Vitamín A 6331.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme pastýřský salát. Papriky a čerstvou okurku spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme, přidáme cukr a zalijeme 3 lžícemi vinného octa a 2 lžícemi oleje.
-
2
Potom na nudličky nakrájíme hovězí svíčkovou a sterilované okurky, drobně nasekáme feferonky.
-
3
Na rozpálené sádlo ve velké pánvi dáme smažit svíčkovou. Asi po 2 minutách přidáme okurky a feferonky, zaprášíme moukou, mletou paprikou a necháme osmahnout. Pak osmahnutou směs zalijeme 4 lžícemi zeleninového vývaru a kečupem, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
-
4
Hotové azu podáváme v miskách, samostatně pak pastýřský salát a bílé pečivo.