Arménská dolma ve vinných listech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Skopová plec
  • 500 g Rýže dušená
  • 400 g Vinné listy
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 7 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1068 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 552.7 mg
  • Vláknina 28685.8 mg
  • Vitamín A 28685.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku.

  • 2

    Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky.

  • 3

    Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme.

  • 4

    Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí.

Komentáře k receptu