Arménská dolma ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1068 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 552.7 mg
- Vláknina 28685.8 mg
- Vitamín A 28685.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou skopovou plec umeleme, 5 stroužků česneku prolisujeme a nadrobno nasekáme cibuli a zelenou petrželku.
-
2
Mleté maso smícháme s dušenou rýží, česnekem, cibulí, petrželkou, solí a pepřem, vše dobře promícháme. Z opláchnutých velkých vinných listů odstraníme stopky, listy položíme po dvou na sebe, poklademe nádivkou a stočíme v závitky.
-
3
Závitky urovnáme do kastrolu, osolíme, poklademe vločkami másla, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a pod pokličkou hodinu dusíme.
-
4
Dolmu podáváme s kyselým mlékem, ochuceným utřeným česnekem se solí.