Široké nudle se špenátem a žampiony
Suroviny
- 100 g Cibulka jarní
- 220 g Žampiony čerstvé
- 400 g Nudle široké
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 120 g Sýr smetanový tavený 45%
- 60 g Pistácie
- 40 g Bazalka
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Olej z vlašských ořechů
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1200 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1028 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 719.5 mg
- Vláknina 8247.5 mg
- Vitamín A 8247.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 15 minut. Těstoviny scedíme a necháme okapat. Špenátové listy posekáme nahrubo, žampiony nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky bazalky posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibulku a osmahneme. Přidáme česnek, žampiony, podusíme, podlijeme smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme špenát, přidáme měkký sýr a dusíme, až se sýr roztaví a pokrm zhoustne. Přiložíme, těstoviny, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Jednotlivé porce posypeme drcenými pistáciemi a bazalkou.