Salát z hovězího masa se zeleninou
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
- 250 g Okurka salátová
- 200 g Mrkev kořen
- 150 g Fazolové klíčky
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 ks Citronela
- 2 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 125 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 236.8 mg
- Vláknina 10139.2 mg
- Vitamín A 10139.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu.
-
2
Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu.
-
3
Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme.