Salát z hovězího masa se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Salát hlávkový
  • 250 g Okurka salátová
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Fazolové klíčky
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Citronela
  • 2 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 10139.2 mg
  • Vitamín A 10139.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané okurky nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme, klíčky opláchneme a necháme okapat. Česnek prolisujeme, citronelu, koriandr a bazalku nasekáme najemno, maso nakrájíme na tenké nudličky, salát rozebereme na listy, opláchneme je, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev s okurkou, klíčky a salátem promícháme a vložíme na mísu.

  • 2

    Na rozpáleném rostlinném oleji osmažíme česnek s citronelou, přidáme maso a zprudka zhruba 2 minuty smažíme za neustálého míchání. Poté směs vyjmeme a do pánve vložíme bylinky, šťávu z limetek, olivový olej, chilli omáčku a za stálého míchání vaříme asi minutu.

  • 3

    Usmažené maso promícháme s bylinkovou zálivkou, navrstvíme na zeleninový salát a podáváme.

Komentáře k receptu