Lososový salát s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Losos obecný
  • 250 g Chřest zelený
  • 300 g Salát hlávkový
  • 500 g Mango
  • 120 g Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ouzo - Metaxa Brandy
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 788.7 mg
  • Vláknina 7082.8 mg
  • Vitamín A 7082.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Chřest oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme a nakrájíme na kostky, pažitku nakrájíme nadrobno, řapík celeru oloupeme a nakrájíme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Rybu osmažíme na oleji, poté vyjmeme a necháme olej okapat. Chřest zalijeme vroucí vodou, zhruba 2 minuty povaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Na zálivku rozmixujeme mango, přimícháme jogurt, pažitku, hořčici, pepř a ouzo. Vyšleháme hladkou zálivku.

  • 4

    Rybu promícháme s chřestem, celerem a zálivkou. Mísu vyložíme listy salátu, na které navrstvíme lososový salát.

Komentáře k receptu