Lososový salát s mangem
Suroviny
- 700 g Losos obecný
- 250 g Chřest zelený
- 300 g Salát hlávkový
- 500 g Mango
- 120 g Jogurt bílý
- 500 ml Voda pitná
- 6 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ouzo - Metaxa Brandy
- 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 788.7 mg
- Vláknina 7082.8 mg
- Vitamín A 7082.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Chřest oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme a nakrájíme na kostky, pažitku nakrájíme nadrobno, řapík celeru oloupeme a nakrájíme nadrobno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
-
2
Rybu osmažíme na oleji, poté vyjmeme a necháme olej okapat. Chřest zalijeme vroucí vodou, zhruba 2 minuty povaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Na zálivku rozmixujeme mango, přimícháme jogurt, pažitku, hořčici, pepř a ouzo. Vyšleháme hladkou zálivku.
-
4
Rybu promícháme s chřestem, celerem a zálivkou. Mísu vyložíme listy salátu, na které navrstvíme lososový salát.