Parmice s rozinkami
Suroviny
- 50 g Rozinky tmavé
- 200 g Cibule
- 150 g Cuketa
- 300 g Pomeranče
- 15 g Koriandr mletý
- 800 g Parmice
- 80 g Ančovičky konzervované
- 30 g Oregano čerstvé
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 150 ml Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1849 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 1406.1 mg
- Vláknina 8372.5 mg
- Vitamín A 8372.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vínem a necháme 10 minut uležet. Filety z parmice osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, cuketu na hranolky, pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké nudličky, dužinu rozebereme na dílky, ančovičky trochu pokrájíme, oregano a rozmarýn posekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme cukety a orestujeme. Přidáme kůru, víno s rozinkami, ančovičky, pomeranč, nakonec přiložíme filety z parmice a 10 minut podusíme. Posypeme oreganem, rozmarýnem a odstavíme.