Candát na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Veka
  • 34.88 g Olej rostlinný
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 281.3 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu, rozkrájenou na 4 porce, vkládáme do kastrolu střídavě s plátky očištěných hřibů, přilijeme víno a vývar, osolíme, vaříme 15 - 20 minut.

  • 2

    Z veky odkrojíme kůrku, střídu nakrájíme na 8 šikmých plátků a osmažíme na oleji.

  • 3

    Z uvařené ryby slijeme vývar, odpaříme jej na 250 ml, zahustíme 1 lžící mouky, rozmíchané se lžící másla a chvíli povaříme.

  • 4

    Omáčku sejmeme s plotny, vmícháme druhou lžíci másla a 1 žloutek.

  • 5

    Na talíře upravíme porce candáta, na ně naklademe plátky hřibů, přelijeme omáčkou a obložíme osmaženou vekou.

Komentáře k receptu