Candát na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 19 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 281.3 mg
- Vláknina 600 mg
- Vitamín A 600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu, rozkrájenou na 4 porce, vkládáme do kastrolu střídavě s plátky očištěných hřibů, přilijeme víno a vývar, osolíme, vaříme 15 - 20 minut.
-
2
Z veky odkrojíme kůrku, střídu nakrájíme na 8 šikmých plátků a osmažíme na oleji.
-
3
Z uvařené ryby slijeme vývar, odpaříme jej na 250 ml, zahustíme 1 lžící mouky, rozmíchané se lžící másla a chvíli povaříme.
-
4
Omáčku sejmeme s plotny, vmícháme druhou lžíci másla a 1 žloutek.
-
5
Na talíře upravíme porce candáta, na ně naklademe plátky hřibů, přelijeme omáčkou a obložíme osmaženou vekou.