Dušená treska s fazolovými lusky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 150 g Karotka baby
  • 250 g Fazolové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 8 špetka Pepř 4 barev
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 2 cl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 738.9 mg
  • Vláknina 14159.5 mg
  • Vitamín A 14159.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 805.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme mladé fazolové lusky a pokrájíme je na menší kousky. Oloupeme a omyjeme baby karotku, celer a brambory. Omyjeme lahůdkovou cibulku, pórek a petrželovou nať. Celer a brambory pokrájíme na kostičky, cibulku s pórkem nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Filé z mořské tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.

  • 2

    Zeleninu, kromě petrželové natě, dáme do většího rendlíku, zalijeme mlékem, ochutíme solí, bílým pepřem a pod poklicí při mírné teplotě vaříme 15-20 minut doměkka. Poté zeleninu scedíme, mléko zachytíme. V hlubší větší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm orestujeme zprudka (po 1 minutě) filé z každé strany dorůžova, přilijeme 0,2 dl vody a pod poklicí je dusíme 10 minut doměkka. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou poté rozředíme scezeným mlékem a rozšleháme ji dohladka. Podle chuti omáčku dochutíme solí, citrónovým pepřem a pomalu, za častého promíchání, vaříme 10-15 minut.

  • 3

    Uvařenou zeleninu promícháme zlehka se zeleninou. Přilijeme bešamelovou omáčku, promícháme a necháme přejít varem. Posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu