Houbařská zalitá polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 67 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 67 g Tuk
  • 33 g Kopr sterilovaný
  • 333 g Máslo čerstvé
  • 13 g Sůl
  • 33 g Cukr krupice
  • 53 g Vejce slepičí
  • 400 g Brambory
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 364.1 mg
  • Vláknina 3020.1 mg
  • Vitamín A 3020.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na plátky, krátce podusíme na tuku, přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.

  • 2

    Brambory oloupeme a opláchneme, nakrájíme je na kostky, vložíme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.

  • 3

    Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání vlijeme do vývaru s brambory a houbami. Vše povaříme.

  • 4

    Nakonec do polévky přilijeme mléko, zamícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit a polévku dochutíme solí, octem, cukrem, zjemníme ji druhou částí másla a povaříme.

Komentáře k receptu