Artyčoky se sardelovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Artyčoky
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 60 g Strouhanka
  • 200 g Sardelové řezy
  • 30 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2904 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 1096.6 mg
  • Vláknina 23135 mg
  • Vitamín A 23135 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme 4 větší artyčoky, odřízneme spodní dřevnaté listy a seřízneme je tak, aby na talíři stály. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, sardelky vykostíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, petrželku, strouhanku a osmahneme. Přidáme máslo, posekané sardelky, promícháme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme. Listy artyčoků rozevřeme, dovnitř naneseme sardelovou nádivku. Artyčoky vyskládáme do pekáčku, pokapeme panenským olejem, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 3

    Artyčoky postavíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu