Jehněčí šašlik s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1583 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 805.5 mg
- Vláknina 3790.6 mg
- Vitamín A 3790.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme jogurt, olej, ocet, citronovou šťávu, mletý koriandr, prolisovaný česnek, posekané lístky bazalky, máty, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Maso napichujeme na jehly střídavě s bobkovými listy, vložíme pod gril a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
-
3
Šašliky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.