Hovězí polévka s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cibule
  • 50 g Nudle vlasové
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Sýr Čedar
  • 20 g Chilli paprička
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 724.7 mg
  • Vláknina 4643.5 mg
  • Vitamín A 4643.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí přední maso s kostí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme velmi zvolna dvě hodiny. Maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru.

  • 2

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, rajčata scedíme, sýr nastrouháme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s posekanou petrželkou, zpěníme, přidáme vlasové nudle a orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem s masem, ochutíme chilli papričkou, špetkou šafránu a povaříme do měkka.

  • 4

    Polévku nalijeme do hlubokých talířů, posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu