Hovězí polévka s rajčaty a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 724.7 mg
- Vláknina 4643.5 mg
- Vitamín A 4643.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí přední maso s kostí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme velmi zvolna dvě hodiny. Maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru.
-
2
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, rajčata scedíme, sýr nastrouháme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na jemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s posekanou petrželkou, zpěníme, přidáme vlasové nudle a orestujeme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem s masem, ochutíme chilli papričkou, špetkou šafránu a povaříme do měkka.
-
4
Polévku nalijeme do hlubokých talířů, posypeme sýrem a podáváme.