Mník s bůčkem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1158 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 1224.8 mg
- Vláknina 7475 mg
- Vitamín A 7475 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme, rozkrájíme na plátky, rajčata scedíme a pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme bůček a osmahneme do zlatova. Bůček vyjmeme, filety z mníka prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce ryby vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme do zlatova.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme rajčata, na ně položíme porce mníka, posypeme bůčkem, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zprudka zapékáme.
-
3
Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty a podáváme.