Hejk s dušenou zeleninou
Suroviny
- 800 g Hejk
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 120 g Cibule
- 100 g Paprika zelená
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 5 g Majoránka
- 8 g Máslo čerstvé
- 30 g Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 374.5 mg
- Vláknina 6928.3 mg
- Vitamín A 6928.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, porce ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme, přidáme rajčata, papriku, bobkový list, majoránku, podlijeme vínem a dusíme do zhoustnutí. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme porce hejka, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Porce ryby upravíme na talíře, doplníme dušenou zeleninou a podáváme.