Pstruh na arménský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 280 g Rýže dušená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 945.2 mg
  • Vláknina 2201.9 mg
  • Vitamín A 2201.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři pstruhy omyjeme, vyřízneme žábry a takto vzniklým otvorem ryby opatrně vykucháme, poté důkladně propláchneme, osušíme a osolíme.

  • 2

    Dále připravíme nádivku. Dušenou rýži dobře promícháme s máslem, mletým zázvorem, hrozinkami a špetkou soli.

  • 3

    Pstruhy naplníme nádivkou, stočíme do kolečka a vložíme ocasní ploutev rybě do otevřené tlamy. Potřeme 20 g změklého másla a

  • 4

    pečeme je dozlatova asi 25 minut ve středně zahřáté troubě na plechu s pečícím papírem, posypaným strouhankou.

  • 5

    Takto upravené pstruhy podáváme posypané sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu