Žitný chléb se lněným semínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 150 g Mouka žitná bílá
  • 500 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 50 g Lněné semínko
  • 550 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 69.6 mg
  • Vláknina 8313.3 mg
  • Vitamín A 8313.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme med, vodu a rozpuštěné máslo, přidáme sůl, žitnou a pšeničnou mouku, lněné semínko, vmícháme kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu