Rýžový nákyp pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 4 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69.2 mg
- Vláknina 1633.3 mg
- Vitamín A 1633.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 333.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 160°C.
-
2
Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.
-
3
Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.
-
4
Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.