Bavorské roštěnky
Suroviny
- 200 g Brambory vařené
- 80 g Salám měkký
- 80 g Sádlo škvařené
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 200 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 55 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 269.5 mg
- Draslík 297.1 mg
- Vláknina 3084.3 mg
- Vitamín A 3084.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky pokrájený salám, vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso pokrájíme přes vlákno na 4 plátky silné 1,5 - 2 cm, o hmotnosti cca 120 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
-
3
Na plátky masa navrstvíme připravenou směs, svineme je a převážeme bílou nití.
-
4
Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme.
-
5
Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka v troubě, rozehřáté na 165°C.
-
6
Závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou jsme zjemnili máslem.