Roštěnky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 40.8 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme a na 4 hodiny do oleje naložíme roštěnky.
-
2
Poté je na okrajích nařízneme, osolíme a okořeníme.
-
3
Po obou stranách osmahneme roštěnky na sádle. Vyjmeme je a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli.
-
4
Vrátíme nazpátek roštěnky, podlijeme troškou piva a vody, dusíme doměkka.
-
5
Během dušení maso obracíme a podléváme pivem.
-
6
Když jsou hotové zahustíme tmavou jíškou a podáváme.