Minutkové roštěnky Entrecote
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 58 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 661.2 mg
- Vláknina 132.5 mg
- Vitamín A 132.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
-
2
Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
-
3
Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
-
4
Jako přílohu podáváme smažené hranolky.