Rajská polévka s vývarem z kostí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 350 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 kg Kosti hovězí řídké
  • 1 kg Rajčata
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 1682 mg
  • Vláknina 13091.2 mg
  • Vitamín A 13091.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kosti na polévku dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Do polévky dáme sůl, pepř a budeme ji zvolna vařit celkem 1,5 hodiny. Polévka by měla jen mírně probublávat. Poté ji scedíme přes jemné síto do druhého hrnce a opět přivedeme k varu.

  • 2

    Očistíme a omyjeme pórky, cibuli, brambory a ještě omyjeme rajčata. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme je do polévky. Zeleninu vaříme minimálně 30 minut. Když je měkká, polévku znovu scedíme a všechnu zeleninu rozmixujeme a vrátíme do vývaru. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, případně i cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu