Opilý ovocný pohár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 20.7 mg
- Vláknina 5150 mg
- Vitamín A 5150 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné velké sklenice vložíme ještě zmrazené ovoce. Zalijeme vodkou, dobře promícháme a sklenici zavíčkujeme. Odložíme na dva dny do lednice.
-
2
Těsně před podáváním (podle porcí) ovoce i se šťávou rozdělíme do kulatých skleniček na stopce. Polijeme medem, na ovoce položíme vždy kopeček zmrzliny. Každou porci ještě ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.