Salát s kysaným zelím, brambory, červenou řepou a okurkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Zelí kysané
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky
  • 5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 634.4 mg
  • Vláknina 10797.5 mg
  • Vitamín A 10797.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory ve slupce uvaříme v 5 dl vody. Vaříme 20 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Následně je oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Nakládanou červenou řepu a sladkokyselou okurku pokrájíme na též na malé kostičky, přidáme k bramborům. Očištěné cibule posekáme nadrobno. Kysané zelí překrojíme a s cibulí přidáme k bramborům.

  • 2

    Směs promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. Směs promícháme s extra olivovým olejem, dle chuti můžeme přidat i 1 - 2 lžičky octa.

  • 3

    Salát důkladně promícháme, zakryjeme a necháme 30 - 40 minut uležet.

Komentáře k receptu