Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Vanilková zmrzlina s jahodami a medem | Receptarium.cz

Vanilková zmrzlina s jahodami a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 414 mg
  • Draslík 68.7 mg
  • Vláknina 645.5 mg
  • Vitamín A 645.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu, 1 dl mléka, 50 g cukru, vanilkovým cukrem, vyškrábanou vanilkovou dření, svaříme ve vhodném kastrůlku. Žloutky se zbylým cukrem v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Teplou smetanu s mlékem opatrně vmícháme do žloutku. Šleháme dále ve vodní lázní tak dlouho, až směs zahoustne.

  • 2

    Vybereme z vodní lázně, přidáme med, citrónovou šťávu, dobře promícháme, aby se rozpustil med. Rychle vychladíme v ledové vodě, anebo v misce s ledem. Krém propasírujeme přes husté síto, vložíme do lednice na 240 minut vychladit. Krém opět promixujeme, vlijeme do nerezové nádoby a v lednici necháme mírně zmrazit. Po dobu mražení, několikrát promícháme. Necháme úplně zmrazit na 2-3 hodiny.

  • 3

    Před podáváním zmrzlinovou lžíci naškrábeme zmrzlinu a poklademe do jednotlivých misek. Ozdobíme jahodami a polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu