Kološvárské krůtí stehno

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Zelí kysané
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 16 plátek Knedlík houskový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Krůtí stehna
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 261.6 mg
  • Draslík 1196.8 mg
  • Vláknina 10956.5 mg
  • Vitamín A 10956.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.

  • 2

    Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.

  • 3

    V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu