Krůtí stehna Supréme

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 480 g Rýže dušená
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.8 kg Krůtí stehna
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 294.3 mg
  • Draslík 667.5 mg
  • Vláknina 2229.7 mg
  • Vitamín A 2229.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vařit vodu se solí, bobkovým listem, jednou překrojenou cibulí, česnekem, pepřem a několika kuličkami nového koření. Do vařící vody vložíme dvě větší krůtí stehna, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme do měkka.

  • 2

    Uvařená stehna vyndáme, necháme zchladnout. Vývar zcedíme a necháme odkrytý vařit dál, aby se zredukovalo jeho množství.

  • 3

    Stehna vykostíme a nakrájíme přes vlákno.

  • 4

    Na 100 g másla zpěníme hladkou mouku, vzniklou světlou jíšku zalijeme vývarem, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a za občasného míchání povaříme na hustou omáčku. Do vroucí omáčky zašleháme žloutky, smetanu, odstavíme z plotny a ještě zašleháme máslo. Maso vložíme do omáčky a necháme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu