Krůtí stehna na smetaně
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 kg Krůtí stehna
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 48 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 673.2 mg
- Vláknina 3044.5 mg
- Vitamín A 3044.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno.
-
2
Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce.
-
3
V kastrolu rozškvaříme nadrobno pokrájenou slaninu, porce krůty opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Na tuk v kastrolu dáme opéct připravenou cibuli i kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, vrátíme opečené krůtí maso, přikryjeme pokličkou, v troubě podusíme do měkka.
-
4
Maso přendáme do jiné nádoby.
-
5
Z omáčky vybereme koření, zahustíme ji moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme cukr, ocet, případně přisolíme, chvíli povaříme, následně přecedíme na porce krůty.