Krůtí krutony po tatarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso mleté
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 10 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Bílá cibulka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 280.6 mg
  • Draslík 560.6 mg
  • Vláknina 1482.5 mg
  • Vitamín A 1482.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.

  • 2

    Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle.

  • 3

    Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou.

Komentáře k receptu