Krůtí krutony po tatarsku
Suroviny
- 400 g Krůtí maso mleté
- 300 g Vepřové maso mleté
- 10 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Veka
- 1 ks Cibule
- 6 ks Bílá cibulka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 39 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 280.6 mg
- Draslík 560.6 mg
- Vláknina 1482.5 mg
- Vitamín A 1482.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.
-
2
Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle.
-
3
Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou.