Tvarohová snídaňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 19 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 22.6 mg
- Draslík 427.3 mg
- Vláknina 7240 mg
- Vitamín A 7240 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo nasekané ořechy vložíme do vhodné nádoby. Přidáme med, dobře promícháme a necháme je celou noc namáčet. Rozinky dáme na 30 minut do teplé vody.
-
2
Omyté jahody, jablíčka a hroznové víno dáme do jiné misky. Ovoce přelijeme jogurtem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, scezené rozinky, džus a vše dohromady dobře promícháme.
-
3
Připravenou polévku vložíme do lednice vychladit. Těsně před podáváním ji rozdělíme do hlubokých talířů, anebo polévkových misek. Na povrch každé porce dáme 1 lžící medových ořechů a polévku podáváme.
-
4
Porce polévky ozdobíme drobně nasekaným koprem.