Provensálský koláč
Suroviny
- 20 g Provensálské koření
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Sýr kozí
- 120 g Tresčí pomazánka
- 10 g Olivy zelené
- 100 ml Olej olivový
- 100 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 30 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 179.3 mg
- Draslík 408.7 mg
- Vláknina 3146 mg
- Vitamín A 3146 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme olejem a mlékem, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek, pepř, pomazánku z tresčích jater, rozpůlené olivy, nastrouhaný ementál a kostičky kozího sýra. Poté vmícháme provensálské koření a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na moučník a necháme péct.