Vínové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 25 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 794.8 mg
- Vláknina 45321 mg
- Vitamín A 45321 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.
-
2
Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.
-
3
Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.