Vínové hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Džem meruňkový
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 8 ks Hrušky
  • 2 ks Badyán
  • 2 ks Skořice celá
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 794.8 mg
  • Vláknina 45321 mg
  • Vitamín A 45321 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.

  • 2

    Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.

  • 3

    Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.

Komentáře k receptu