Pečená čínská žebírka pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 98 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sezam - semena
  • 800 g Vepřová žebra
  • 150 ml Omáčka Hoisin
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 4 ks Zázvor nakládaný
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 163.1 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 5494 mg
  • Vitamín A 5494 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.

  • 2

    Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 4

    Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.

  • 5

    Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.

Komentáře k receptu