Pečená čínská žebírka pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 55 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 163.1 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 5494 mg
- Vitamín A 5494 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.
-
2
Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.
-
3
Troubu předehřejeme na 190 °C.
-
4
Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.
-
5
Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.