Sladké bramborové šišky se strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 24 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 412 mg
- Vláknina 7741.7 mg
- Vitamín A 7741.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto.
-
2
Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla.
-
3
Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně.
-
4
Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme.