Sladké bramborové šišky se strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 412 mg
  • Vláknina 7741.7 mg
  • Vitamín A 7741.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla.

  • 3

    Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně.

  • 4

    Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme.

Komentáře k receptu