Ragú po baloňsku pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 50 g Sýr sójový - Tofu
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 55 g Šunka parmská
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Špagety
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana sójová
  • 2 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.8 mg
  • Draslík 691.4 mg
  • Vláknina 4858.5 mg
  • Vitamín A 4858.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.

  • 3

    Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.

  • 4

    Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.

Komentáře k receptu