Brambory dušené v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 1053.9 mg
  • Vláknina 12749.8 mg
  • Vitamín A 12749.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka.

  • 2

    Ocedíme je, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Prosolíme, posypeme nasekanou petrželovou natí, pepřem, přidáme rozpuštěné máslo, podlijeme smetanou a dodusíme.

  • 3

    Brambory rychle vsáknou máslo i mléko a výborně chutnají.

Komentáře k receptu