Žloutková omáčka se smetanou a rybím vývarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 412.7 mg
- Draslík 102.7 mg
- Vláknina 195.2 mg
- Vitamín A 195.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme rybí vývar a smetanu. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 15 minut.
-
2
V misce vyšleháme 4 žloutky se třemi lžícemi chladného rybího vývaru do pěny. Provařenou jíšku odstavíme z plotny, za stálého míchání přilijeme vyšlehané žloutky. Hladkou omáčku za stálého míchání znovu pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a mícháme do potřebné hustoty. Nalijeme do omáčníku a hned podáváme.