Vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr vanilka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 35.6 mg
  • Vláknina 1304.4 mg
  • Vitamín A 1304.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané (nebo v robotu pomleté) ořechy dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, máslo a žloutky.

  • 2

    Všechny suroviny rukou dobře propracujeme na hladké těsto. Vytvarujeme z něj obdélník nebo čtverec, který zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice, těsto necháme odpočinout nejméně 60 minut. Takto připravené vydrží v lednici i celý týden.

  • 3

    Z vychladlého a odpočatého těsta vytvarujeme dlouhý pás silný 2 - 3 cm, ze kterého nakrájíme malé válečky, dlouhé 5 - 6 cm. Válečky palcem a ukazováčkem na obou rukách ohneme do tvaru rohlíčků.

  • 4

    Skládáme vedle sebe na papírem vyložený plech, vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 170 stupních přibližně 8 - 10 minut.

  • 5

    Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu