Švédská křenová omáčka k rybě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2.5 dl Vývar rybí
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 104.8 mg
  • Vláknina 940 mg
  • Vitamín A 940 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 401.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme.

Komentáře k receptu