Jehněčí špíz na kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 585.9 mg
  • Vláknina 2879.3 mg
  • Vitamín A 2879.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy prolisujeme česnek, přidáme oloupané kiwi (důkladně rozmačkáme), zázvor a kmín. Vložíme na kostičky pokrájené maso, důkladně ho promícháme s marinádou, vše pak necháme 20 minut odležet na chladném místě.

  • 2

    Maso napícháme na jehlu či špejli, prokládáme cibulí, paprikou a klobásou. Potřeme zbylou marinádou.

  • 3

    Špíz dáme na rozpálený, olejem potřený gril a grilujeme 10 minut. Průběžně maso otáčíme.

Komentáře k receptu