Tuňákový burger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák obecný
  • 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Majonéza
  • 4 kávová lžička Kečup
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 361.5 mg
  • Vláknina 2812.5 mg
  • Vitamín A 2812.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku dáme do mixéru, přidáme dva plátky chleba a rybí maso. Směs na hrubo namixujeme, přidáme do mixéru vejce, sůl, pepř a vše ještě chvíli mixujeme, nesmíme však směs rozmixovat úplně do hladka.

  • 2

    Vytvoříme placku o velikosti rozříznuté housky, rozpálíme gril, potřeme olejem a maso grilujeme z každé strany cca 5 minut, dokud není pěkně propečené. Housku potřeme kečupem, majonézou, přidáme plátek rajčete a grilované maso. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu