Višňová bublanina s bezé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 200 g Džem višňový
  • 150 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Višně
  • 170 g Cukr krupice
  • 270 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 170 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 107.6 mg
  • Vláknina 4333.8 mg
  • Vitamín A 4333.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta.

  • 2

    Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut.

  • 3

    V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé.

  • 4

    Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře k receptu