Filety z platýze na šampaňském
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 302.6 mg
- Draslík 467.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 653.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýze omyjeme, osušíme, narovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, zalijeme šampaňským, přikryjeme pokličkou a 6 - 8 minut vaříme.
-
2
Filety vyrovnáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Z mouky a másla připravíme žmolenku, jíž šťávu zahustíme. Chvíli povaříme, poté vmícháme šlehačku a zašleháme žloutky.
-
3
Hotovou omáčku na porce ryby přecedíme přes plátno.