Filety z platýze na šampaňském

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.6 mg
  • Draslík 467.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 653.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýze omyjeme, osušíme, narovnáme do kastrolu, osolíme, opepříme, zalijeme šampaňským, přikryjeme pokličkou a 6 - 8 minut vaříme.

  • 2

    Filety vyrovnáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Z mouky a másla připravíme žmolenku, jíž šťávu zahustíme. Chvíli povaříme, poté vmícháme šlehačku a zašleháme žloutky.

  • 3

    Hotovou omáčku na porce ryby přecedíme přes plátno.

Komentáře k receptu