Hejk s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 500 g Hejk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 43.4 mg
  • Draslík 648.1 mg
  • Vláknina 8825.3 mg
  • Vitamín A 8825.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme páteře i ploutví, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.

  • 2

    Přendáme do trouby předehřáté na 170°C, necháme dopéci.

  • 3

    Pečené ryby rozdělíme na talíře, navršíme na ně bylinkové máslo. Podáváme s bramborami, ozdobené sekanou petrželkou a plátky citrónu.

Komentáře k receptu