Kuřecí kari po thajsku pro alergiky
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 80 g Thajská bazalka
- 800 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Cukr palmový
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Kafirové listy
- 2.5 ks Galgan
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 2 polévková lžíce Kari pasta zelená
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 657 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 1132.5 mg
- Vláknina 4916 mg
- Vitamín A 4916 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.
-
2
Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.
-
3
Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.
-
4
Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.
-
5
Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.
-
6
Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.